понеделник, 22 май 2017 г.

Хумус с кайенски пипер

Хумусът е много лесен за приготвяне у дома - и не се налага да се примирявате с всякакви мистериозни добавки или овкусители, които се съдържат в готовият такъв. При приготвянето му използвах слънчогледов тахан, който купувам за първи път и останах изненадана от вкуса. Хумусът съдържа здравословни мазнини, протеини и бавнодействащи въглехидрати. 




Продукти:

300 грама сварен нахут
2 супени лъжици слънчогледов тахан
2 супени лъжици цехтин екстра върджин
1 чаена лъжичка кайенски пипер
1 скилидка пресен чесън
сол на вкус

Приготвяне:

Отцедете и изплакнете нахута.
Сложете нахута, тахана, зехтина, пипера, чесъна и солта в кухненски робот и пасирайте.
Ако не разполагате с кухненски робот, използвайте пасатор.
Трябва да се получи гладка кремообразна смес, 
Може да съхранявате в затворен буркан, в хладилник, до една седмица.
Приятен апетит!



Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!